Familja Pira ka qenë duke u kujdesur për 12 hektarë vreshta

Familja Pira ka qenë duke u kujdesur për 12 hektarë vreshta

19.7.2021, 8:56:49 e pasdites
Familja Pira ka qenë duke u kujdesur për 12 hektarë vreshta në Serralunga d'Alba, pjesa lindore e Barolo, që nga vitet 1950 Vreshtat janë 30+ vjeç në moshë, në një vresht 2 hektar, të kultivuar organikisht me ekspozim në veriperëndim, tokë gëlqerore dhe argjilore, në lartësi 330 metra. Mosha në çelik inox 8-9 muaj. Shtresa prej pelushi të manaferrës, rrymës së kuqe, kumbullës, ravenit, bimëve rrëshqasin në majën e taninave të imta. Çokollata e zezë dhe shega mbushin fundin e hidhur dallues. E ekuilibruar mirë, e strukturuar mirë, gjithmonë një vlerë fantastike. 100% Dolcetto 13% Alkool Luigi Pira Dolcetto d'Alba DOC 2020 #vinobiologico #dolcetto #organicwine #piemontewine #vininaturali #vinopiemontese #dolcettodalba #vinonaturaleitaliano #vinipiemontesi #vinonaturale #vinoitaliano #italianwinelover #winereview #vinnature #vinbio #vinbiologique #instavino #redwine #vinorosso #piedmontwine #vinrouge #naturalwine #winestagram #instawine #luigipira #caravino

Artikujt e lidhur