Familja Brezza ka bërë verë në Piemonte që nga viti 1885

Familja Brezza ka bërë verë në Piemonte që nga viti 1885

26.10.2021, 8:00:05 e pasdites
Familja Brezza ka bërë verë në Piemonte që nga viti 1885. Pasuria prej 31 hektarësh ka 20 hektarë vreshta të kultivuara organikisht në komunën Barolo. Vreshtat u mbollën në 1991. Fermentimi dhe makeracioni me lëkurat për 6 ditë, pasuar nga fermentimi Malolaktik. Ngjyrë granati transparente, me aroma të qershisë së zezë, kumbullës, rrush pa fara e kuqe, luleshtrydheve të tokës dhe tullave të ngrohta në diell. Mjedër, boronicë, rrush pa fara e kuqe, qershi, një gjurmë e jamball dhe aciditetit të freskët janë të përshtatur nga taninet grippy. Gropa e bajames, boronicës dhe qershisë mbetet në fundin e hidhur freskues. Fshatar dhe i gjallë. 100% Freisa 13% Alkool Brezza Freisa Langhe DOC 2019 #vinobiologico #langhe #vinipiemontesi #organicwine #piemontewine #vinoitaliano #vinbiologique #vinopiemontese #italianwinelover #freisa #winereview #instavino #langherosso #langhefreisa #vinorosso #redwine #italianwine #winestagram #giacomobrezza #langhelovers #caravino

Artikujt e lidhur