Marco Marrocco ringjalli dhe restauroi pasurinë e tij

Marco Marrocco ringjalli dhe restauroi pasurinë e tij

24.9.2021, 8:22:01 e pasdites
Marco Marrocco ringjalli dhe restauroi pasurinë e tij familjare, në rimbjelljen e vreshtave ai ndoqi nga afër parimet e bujqësisë biodinamike. Ai zbuloi varietete të braktisura, të lashta të Arce, që rriteshin në pronë; Lecinaro, Capolongo, Pampanaro dhe Maturano dhe i shpëtoi ata nga zhdukja afër. Fermentim spontan alkoolik dhe malolaktik me maja autoktone, pa stabilizim, pa sqarim ose filtrim. Të moshuar në fuçi të vjetra lisi francez. 'Zitore' i kushtohet Marco "Gjyshit tim Salvatore, gomarit të tij" Tresinella "dhe muzgut dhe agimeve që kemi kaluar së bashku". _ Ngjyra e kuqe rubini e ndritshme me aromat e luleshtrydheve, mineraleve, specit të bardhë dhe luleve të egra. Shtresat gossamer të luleshtrydheve, mjedrës, shegës janë përshtatur nga mineraliteti i pastër dhe aciditeti i freskët. Taninet e lehta, por të ngathët shkrihen në fundin e thatë, të drejtuar nga frutat. I ajrosur, i gjallë dhe i freskët, fantastikisht i rrëmujshëm. 100% Lecinaro 13% Alkool Palazzo Tronconi 'Zitore' Frusinate IGP 2014 #lecinaro #frusinate #lazio #vinorosso #vinobiologico #vinnaturel #vinnature #vinvivant #glouglou #winegeek #organicwine #biodynamicwine #nattywine #terroir #vinoitaliano #drinkitalian #redwine #winelover #instawine #glassofwine #winelife #winestagram #palazzotronconi #zitore #caravino

Artikujt e lidhur