Familja e Frédéric Giachino ka qenë duke përpunuar tokë në

Familja e Frédéric Giachino ka qenë duke përpunuar tokë në

26.4.2021, 9:06:39 e pasdites
Familja e Frédéric Giachino ka qenë duke përpunuar tokë në Rrafshin e Grésivaudan dhe shpatet e malit Granier për shumë shekuj. Duke rritur vetëm varietete lokale si Jacquère dhe Altessse, Frédéric rriti vreshtat në 6 hektarë dhe rifuti rrushin vendas Persan dhe Douce Noire. Hardhitë 25 vjeçare janë në dalje marl dhe gëlqeror në shpatet e malit Granier. Rrushi shtypet ngadalë; kazanët kontrollohen nga temperatura për të sqaruar verën pa shtimin e sulfiteve. I thartuar me maja vendase, “Fermentimi malolaktik nuk kontrollohet, mund të ndodhë. Vera vjetrohet në lëvozhgë deri në shishe ”. _ Ngjyrë ari, me aromat e mollës së pjekur, lulet e agrumeve, mjaltin, bimët e freskëta dhe mineralin e grimcuar të gurit. Barishte dhe minerale të nxitura, të nënvizuara me limon, mollë, xhenxhefil të sheqerosur dhe aciditet të agrumeve. Grejpfruti, molla e gjelbër dhe mineraliteti i shkumës lustrojnë fundin e butë. I ajrosur dhe i freskët. 100% Jacquère 11.5% Alkool Domaine Giachino 'Monfarina' Vin de Savoie 2018 #vinobiologico #vinvivant #vinnaturel #lowinterventionwine #vinnature #vindesavoie #drinkbetterwine #vindefrance #nativegrapes #organicwine #winereview #vinobianco #vinblanc #whitewine #instavino #winestagram #naturalwine #instawine #instavin #domainegiachino #monfarina #caravino

Artikujt e lidhur